|
|||||||
| Register | Blogs | FAQ | Forum Rules | VB Image Host | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
Quote:
There are many variants of R1b. It would be interesting to find out how they are distributed in the areas we discussed: http://www.worldfamilies.net/Tools/r..._in_europe.htm |
|
||||
|
Quote:
http://www.worldfamilies.net/Tools/r..._in_europe.htm |
|
|||
|
Quote:
|
|
||||
|
Južni Slaveni su tako i tako uvijek bili samo jezična skupina. Što to uopće znači da ih je "genetika pokopala"?
Među narodima koji govore južnoslavenske jezike tako i tako ima nekoliko rasnih skupina: dinaridi, dunavci, mediteranci...te skupine često se i preklapaju s nacionalnim (etničkim) granicama. "Južnoslavenska rasa" ionako nikada nije postojala, kao ni "južnoslavenska nacija". Mogli bismo dinarce nazvati "južnoslavenskom rasom" (čini mi se da neki rade tu grešku), ali što je onda s onim dunavcima koji govore južnoslavenske jezike?
|
не бих обраћао пажњу на те тестове...сваких 15-20 дана се појави неки нови истраживач са својом причом...на крају ће нам генетика "показати" и да ми нисмо Словени него Јапанци,како је кренуло...
|
|
||||
|
Etnogeneze i genetska istraživanja naroda tereni su na kojima se lako posklizne u šarlatanizam.
Ima jedna teorija da Dinarci potječu od Kelta. Onda bih ja bio Kelt, a da to i ne znam? ![]()
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|