Stirpes  

Go Back   Stirpes > Ethnic Forums > Славия - Slavija > South

South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc.

Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, March 21st, 2008
Marulus's Avatar
absinthomaniac

Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.
Default Navijačke skupine, tučnjave...komentari?

Ubijen na rođendanu u masovnoj tučnjavi

Petorica BBB-ovaca palicama mlatili po mercedesu

Skinheadsi pretukli skupinu pankera u Zaboku

U sukobu s navijačima ozlijeđeni djelatnici benzinske crpke

Je li ovo puka koincidencija ili...?
Go raimh maith agat, Eire!

Reply With Quote
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Monolith's Avatar
Conatus

Last Online: 1 Hour Ago 13:36
Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.
Default Re: Navijačke skupine, tučnjave...komentari?

Da. Tuku se klinci da bi ispali face i svi odreda su u udruzi (navijača Dinama), kao da pokažu da su "netko".
Ništa novo, kreteni.

Reply With Quote
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
M.R.'s Avatar
Hate your state, love your land!

Last Online: 1 Day Ago 15:47
Blog Entries: 34
M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.

Osobno ne vidim problema ako se tuče rockere metalce ili ne znan koga, jer me boli kurac za njih. Navijačke grupe u Hrvatskoj so nacionalističke, ne znam zašto bi bili 'kreteni' samo zatu što vole da se tuče. Ova akcijo "čiščenje grada" moglo bi se napraviti i odvje u Sloveniji.
  #4 (permalink)     Quote this post in a PM
Marulus's Avatar
absinthomaniac

Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.Marulus is a deity.

Quote:
Originally Posted by Monolith View Post
Da. Tuku se klinci da bi ispali face i svi odreda su u udruzi (navijača Dinama), kao da pokažu da su "netko".
Ništa novo, kreteni.
Klinci? Većina su u dvadesetima...

Čini mi se da se u hrvatskoj javnosti malo pretjeruje s tom definicijom klinaca, ispada kao sve su to neka dječica koja ne znaju što rade. Već s 15-16 godina čovjek je već tjelesno zreo, ali i duhovno jer već može razaznati dobro od zla - premda mu nedostaje životnog iskustva.

Quote:
Originally Posted by M.R. View Post
Osobno ne vidim problema ako se tuče rockere metalce ili ne znan koga, jer me boli kurac za njih. Navijačke grupe u Hrvatskoj so nacionalističke
Nisu nacionalisti, velika većina.

Skupine koje prakticiraju ulično nasilje kao stil života mogu vrlo lako biti iskorišteni od vještih manipulatora emocijama. Ti manipulatori mogu biti neki, npr. ljevičari, pa od tih skupina napraviti pro-komunističke batinaše. Ili raznorazni drugi.

Samo pesnice bez mozga ne znači ništa.

Reply With Quote
  #5 (permalink)     Quote this post in a PM
Monolith's Avatar
Conatus

Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.

Quote:
Osobno ne vidim problema ako se tuče rockere metalce ili ne znan koga, jer me boli kurac za njih. Navijačke grupe u Hrvatskoj so nacionalističke, ne znam zašto bi bili 'kreteni' samo zatu što vole da se tuče. Ova akcijo "čiščenje grada" moglo bi se napraviti i odvje u Sloveniji.
Jaki su mi ti nacionalisti kad se tuku međusobno.. Nisu kreteni jer se vole tući, nego zato što ljudi znaju i poginuti zbog tih sranja.
Ja osobno znam par starijih Boysa i svi mi kažu da su sve ovo što se dogodilo proteklih dana zakuhali nabrijani klinci koji žele ispasti face. npr. "Agram boysi" traže grupu ljudi (koja slavi rođendan u parku) piće i nakon što im to ovi odbijaju dati, "Agram boysi" ih napadaju. Tip iz rulje poteže nož na jednog od "boysa" i ubije ga. Da nisu sami skuhali sranje, dečko bi bio živ. Pa mi ti reci jesu li to nacionalisti ili bahati klinci željni dokazivanja..

Quote:
Originally Posted by Marulus View Post
Klinci? Većina su u dvadesetima...
Pričam za ove koji su bili na Ribnjaku i pokrenuli cijelo sranje. Dečko koji je umro je imao 18 godina, a njegov brat koji je bio s njim je imao 16. Mislim da to dovoljno govori. Ja imam brata koji ima 17 i klinac je.

I sad slijedi krvna osveta u maniri Crnogoraca i Albanaca.

Last edited by Marulus; Friday, March 21st, 2008 at 15:34.
Reply With Quote
  #6 (permalink)     Quote this post in a PM
Marulus's Avatar
absinthomaniac

Quote:
Pričam za ove koji su bili na Ribnjaku i pokrenuli cijelo sranje. Dečko koji je umro je imao 18 godina, a njegov brat koji je bio s njim je imao 16.
Ja sam onda nešto krivo shvatio, da je ovaj imao preko dvadeset, a i njegov napadač. A znam da ih ima mnogo i preko dvadeset koji u medijima prolaze kao klinci.

Quote:
Mislim da to dovoljno govori. Ja imam brata koji ima 17 i klinac je.
No dobro, kako god, pitanje terminologije. Ali i ti klinci (15-18) znaju razliku između dobra i zla, znaju da se ne smije ubiti itd. Osamnaest godina kao punoljetnost tek je arbitrarna granica.

Quote:
Da, i pitanje je kakve društvene okolnosti potiču stvaranju ovakvih obrazaca ponašanja. Navodno je toga bilo i prije, no čini mi se da sada toga ima u većoj mjeri i da se sve nekako "ozbiljnije" shvaća.

Last edited by Marulus; 3 Days Ago at 11:57.
Reply With Quote
  #7 (permalink)     Quote this post in a PM
M.R.'s Avatar

M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.

Quote:
Originally Posted by Marulus View Post
Nisu nacionalisti, velika većina.

Skupine koje prakticiraju ulično nasilje kao stil života mogu vrlo lako biti iskorišteni od vještih manipulatora emocijama. Ti manipulatori mogu biti neki, npr. ljevičari, pa od tih skupina napraviti pro-komunističke batinaše. Ili raznorazni drugi.

Samo pesnice bez mozga ne znači ništa.
Pisal bom v slovenščini, ker mi je lažje, pa če kdo kaj ne razume bom posebej razložil posamezno besedo.

So nacionalisti in v bistvu predstavljajo večino nacionalistov v vaši državi. Verjetno veš za tisti shod par tednov nazaj v Vukovarju, ki so ga pripravili ravno pripadniki navijaških skupin. Samo zato, ker se nekdo rad tepe in ustreza definiciji "huligana" še ne pomeni da ni nacionalist.

Dejansko se delno strinjam glede manipulacije, samo v vašem primeru se tega ni treba bati, ker so vse navijaške skupine nacionalistične, tako kot tudi v večini Evrope. In ravno ljudje, ki jim je nasilje način življenja, lahko v veliki meri pripomorejo k nacionalizmu, samo poglej razna nacionalistična gibanja v Evropi v 20. stoletju, vsa so imela svoje "mišice", ki so skrbele za red na ulici. Osebno ne verjamem, da bi lahko nacionalizem uspel v obliki nekih volitev ali ostalega demokratičnega sranja, ampak bodo čez nekaj časa verjetno po Evropi zaradi takšnega in drugačnega nezadovoljstva glede trenutnega sistema na sceno stopili ulični spopadi in pretepi. Vse kar je treba je imeti čimveč takšnih ljudi na svoji strani in to je to.

Quote:
Jaki su mi ti nacionalisti kad se tuku međusobno.. Nisu kreteni jer se vole tući, nego zato što ljudi znaju i poginuti zbog tih sranja.
Te fajti med navijači so pač del vsega skupaj, ko je treba pa vsi te nacionalisti stopijo skupaj, ko se gre za Hrvaško, ne več za klube.

Quote:
Ja osobno znam par starijih Boysa i svi mi kažu da su sve ovo što se dogodilo proteklih dana zakuhali nabrijani klinci koji žele ispasti face. npr. "Agram boysi" traže grupu ljudi (koja slavi rođendan u parku) piće i nakon što im to ovi odbijaju dati, "Agram boysi" ih napadaju. Tip iz rulje poteže nož na jednog od "boysa" i ubije ga. Da nisu sami skuhali sranje, dečko bi bio živ. Pa mi ti reci jesu li to nacionalisti ili bahati klinci željni dokazivanja..
Kar se je zgodilo bodo verjetno vedeli tisti ki so bili tam, jaz nisem seznanjen s situacijo. Drugače pa ne vem komu bi se dokazali, ampak dobro, kar je je...

Quote:
Kaj bi ti naredil?
  #8 (permalink)     Quote this post in a PM
Monolith's Avatar
Conatus

Quote:
Verjetno veš za tisti shod par tednov nazaj v Vukovarju, ki so ga pripravili ravno pripadniki navijaških skupin. Samo zato, ker se nekdo rad tepe in ustreza definiciji "huligana" še ne pomeni da ni nacionalist.
To što je bilo u Vukovaru je stvarno za svaku pohvalu. Bili su navijači svih većih klubova iz svih dijelova Hrvatske, i među njima nije bilo sukoba. Iskreno, nadao sam se da će biti tako ali nisam očekivao. Svi su pokazali koliko im je stalo do njihove zemlje i našeg grada heroja, i to mi je drago.
Dobro je vidjeti, za promjenu, da hrvatski narod neće mirno gledati nepravdu i ponizno šutjeti. Ima još života u nama.
Quote:
...ampak bodo čez nekaj časa verjetno po Evropi zaradi takšnega in drugačnega nezadovoljstva glede trenutnega sistema na sceno stopili ulični spopadi in pretepi. Vse kar je treba je imeti čimveč takšnih ljudi na svoji strani in to je to.
Hm, tu se slažem. Kad-tad će u Europi doći do toga, jer stvari ne mogu vječno ovako. Možda je takve dobro imati na svojoj strani, ali ja im nikad ne bih dao potpuno povjerenje.
Quote:
Kaj bi ti naredil?
Ne znam.. Ne daj Bože da se ikad nađem u takvoj situaciji. Možda istu stvar kao i oni, možda ne..

Reply With Quote
  #9 (permalink)     Quote this post in a PM
Marulus's Avatar
absinthomaniac

I ja, naravno, smatram da je ono što su navijači priredili u Vukovaru bilo za svaku pohvalu. Ne samo zato što je to grad-heroj iz rata, nego i zbog sadašnje situacije kad tim gradom slobodno šeću razni zločinci koji su počinili brojna nejdela u uniformama srpsko-jugoslavenske vojske, i nikom ništa. Ta sitaucija je neodrživa.

Ali tu se radi o znatnoj manjini navijača.

Reply With Quote
  #10 (permalink)     Quote this post in a PM
Marulus's Avatar
absinthomaniac

Vijesti.net - BBB-i na Trgu razbili kameru snimatelju HTV-a

Reply With Quote
  #11 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Wednesday, March 26th, 2008
Azerate 218

Last Online: 1 Week Ago 07:30
Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.

Ja bi pustio policiju sa dugim cijevima na ulice da ih ubije dvadesetak pa bi se mozda smirili.
Sestra mi je na faksu u ZG i da nju napadnu iz tko zna kojeg razloga, mislim da bi minirao sjever maksimira kad igraju Dinamo - Hajduk pa bi to bila primjerena osveta.
Ja sam navijac Dinama i koliko ja znam nijedan od ovih iz starije ekipe ne bi napravio nista slicno ovome. Klince u zatvor na preodgoj ili metak u glavu i problem rijesen. To vrijedi za BBB, Armadu, Torcidu, Kohortu, Demone...........

Kada postanem vrhovni imperator svemira, zabranit cu nogomet i nogometne navijace.

Reply With Quote
  #12 (permalink)     Quote this post in a PM
Azerate 218

Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.

Quote:
Ti kao da 12 godina imas.
Radio sam i ja gluposti na tekmama kad sam imao 15-16 ali nikad nista slicno ovome.

Da "ciscenje grada"?!?!?! Bozesacuvaj!

Reply With Quote
  #13 (permalink)     Quote this post in a PM
M.R.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Heretik View Post
Ti kao da 12 godina imas.
Radio sam i ja gluposti na tekmama kad sam imao 15-16 ali nikad nista slicno ovome.

Da "ciscenje grada"?!?!?! Bozesacuvaj!
Glede tega kdo je 12 star... Vso srečo pri miniranju tribun.

Last edited by M.R.; Wednesday, March 26th, 2008 at 20:49.
Reply With Quote
  #14 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, March 27th, 2008
Azerate 218

Write in english... I don't understand sloweenyan.

Reply With Quote
  #15 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, March 27th, 2008
M.R.'s Avatar

M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.M.R. is a sage.