Stirpes  

Go Back   Stirpes > Ethnic Forums > Славия - Slavija > South

South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc.

Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, November 2nd, 2007
Senior Moderator

Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.
Default Psihički profil Ive Sanadera

Ovo je pjesma koju je sadašnji premijer, Ivo Sanader, tada glavni urednik splitske izdavačke kuće Logos, objavio u Slobodnoj Dalmaciji, godine 1987. Posvećena je nekom J. P., a naslovljena Nenia Salonitana (Solinska naricaljka). Čudna pjesma. Osim što se radi o krajnje lošoj poeziji, govori li ta pjesma i ponešto o autoru?

Quote:
Prvotisak: Ivo Sanader

Nenia Salonitana

za J. P.

Dosta mi je polovnjaka.
Hoću, konačno, muški da me se,
Balkanski, štono riječ.
I to: sada. Odmah. Nunc aut numquam.

Dosta mi je polovnjaka.
Tko će me, ah, tko će me, konačno, muški?
Drhćem uzbuđena. Zakoraknuti u povijest?
Quid multa? Muškarčinu čekam. Dokrajči!

Dosta mi je polovnjaka.
Numerus Negidius. Prekini, konačno, agoniju.
Dosadni niz historijskih zelembaća.
Faex populi.
Čekaj s asfaltom. Iskorijeni najprije.

Dosta mi je polovnjaka.
Od Avara do danas. Iskrči sve, konačno.
O, sancta simplicitas. Muški me dohvati!
Ne dvoumi. Iščupaj. Ob maiorem cautelam.

Dosta mi je polovnjaka.
Po peti put. Po tko zna koji put. Konačno!
Svrši!!! O fictus possessor. U spomen
Mojim imenom cestu nazovi.
Nuper obiit.
Objašnjenje latinskih izraza:

nenia Salonitana - solinska naricaljka
nunc aut numquam - sad ili nikad
quid multa - čemu mnogo (priče)
Numerus Negidius - vlastito ime
faex populi - izmet naroda
o sancta simplicitas - sveta jednostavnosti!
ob maiorem cautelam - zbog većeg opreza
fictus possessor - lažni posjednik
nuper obiit - nedavno je preminuo
Reply With Quote
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Saturday, November 3rd, 2007
Monolith's Avatar
Ghost

Last Online: 1 Hour Ago 12:00
Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.
Default Re: Psihički profil Ive Sanadera

Vrlo čudna pjesma. Čudan je tip taj Sanader.
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, November 5th, 2007
Vincent's Avatar
St. Vurdalak's special orphan

Last Online: 14 Minutes Ago 13:15
Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.

Quote:
Originally Posted by Monolith View Post
Vrlo čudna pjesma. Čudan je tip taj Sanader.
Meni je baš simpa

Trebaš doći u Sarajevo. Tip je polijepio nekoliko stotina svojih plakata po gradu, od malih do ogromnih-onih preko cijelih zgrada. Gdje god da krenem (makar samo po kruh i mlijeko u supermarket) moram gledati njegov lik
  #4 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, November 5th, 2007
Monolith's Avatar
Ghost

Last Online: 1 Hour Ago 12:00
Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.

Quote:
Originally Posted by Hohenheim View Post
Trebaš doći u Sarajevo. Tip je polijepio nekoliko stotina svojih plakata po gradu, od malih do ogromnih-onih preko cijelih zgrada. Gdje god da krenem (makar samo po kruh i mlijeko u supermarket) moram gledati njegov lik
Znam
Zato su ga optužili(Špirić) da propagira granicu Hrvatske na Drini
  #5 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Saturday, November 10th, 2007
Senior Moderator

Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.Marcus Marulus is a deity.

HDZ Ozna - index stranica

Ovo neki pomalo opičeni tip, Ivan Zlatko Ratković, zvan Hackija, ali ima i nešto istine u ovom:

Quote:
Kada se je pojavilo „ZNA SE“ malo je tko osjetio koliko je to po naš narod bio sudbinski i nadasve koban znak. Da, slijedećih godina zaista se je „znalo i uradilo“ mnogo toga. Zakonima se je omogućila najveća pljačka u cjelokupnoj povijesti našeg naroda. Postoje dokazi, postoje činjenice i to je žalosna istina. Ta istina je postala povijesna istina.
Marketinški vješto orkestrirana propagandna floskula kako nas je ZNA SE oslobodio u Domovinskom ratu je, priznajem, još jedan majstorluk majstora opsjene i prevare. Nije ni čudo da si je toliko pravih branitelja oduzelo život. Ali vi ste se, naši oslobodioci, obogatili, zar ne?
Višegodišnje tihe čistke u redovima sudaca ostavile su samo podoban i kukavički kadar sakriven iza brojki i slova, a ta pogodbenjačka sprega spriječila je bilo kakvu mogućnost uspostave pravne države kad su, ZNA SE koji, morali sići iz sedla, jer znalo se je da će se uskoro i vratiti. Preduboko su se ukorijenili. Sjetimo se rive u Splitu i nadutog oporbenjaka Sanadera kako brani generale koje će sam izdati, njegovih prijetnji i jurišnika u formi „berača kestena“.
Pokrenuli su Hrvatsku! Postali smo jedna od najzaduženijih zemalja svijeta i s pravom smo na ruglo i podsmijeh svijetu. Europska banana država na čijem čelu stoji groteskni naduti pijetao Sanader.
Taj neuspjeli praznodžepi niskoproduktivni poduzetnik, taj doktor perolake kategorije, taj lakaj stranih interesnih skupina, taj hodajući politički kič nakinđuren skupim satovima i pun sebe želi da ga ponovno izaberemo.
HDZ ZNA! Kaže nam onaj za kojega i mrtvi glasuju. HDZ ZNA! Kaže nam onaj koji nezna gdje su mu računi koje bi trebao pokazati javnosti.
A sad, dragi hadezajci, skidam rukavice.
Svojevremeno sam rekao: Vama sluge aparata, sad će biti pravog rata!
U panici, jer se bojite da vam vlast izmiče, informatički nepismeni i svjesni da ste prema drugim modernijim strankama prava informatička šaka jada, podigli ste kuku i motiku na navodne „komunjare“ (kao da je zapravo nepoznanica u kojoj su stranci završile komunjare), da vas na Internetu prokazuju diljem svijeta (naročito, kako kaže vaš ministar koji se hvali kako ima diplomu, na YUBITU).
E pa nisu komunjare, (komunjare su kod vas, to ste vi, neznalice i vlastohlepci), nego sam to u mnogim slučajevima Ja! Direktno, ili indirektno. Ja!
Naravno, odajem poštovanje i drugima, suborcima u borbi za bolje sutra BEZ VAS!
Bez vas, bez HDZ-a, jer vi ste pošast koja je poharala gotovo sva dobra naših predaka i zadužila našu djecu. I još se prikazujete „Spasiteljima“. I još vam nije dosta, vi vreće bez dna. Na desetinama i desetinama odlično posječenih foruma i portala moji prijatelji i ja plasiramo smrad i boju vaše stranke. Isto je i sa video materijalima, ali vi ste preglupi i prevelike neznalice da to shvatite. Vama su krive druge stranke, jer ih doživljavate kao sebe i mislite da žele vlast na način kako je želite vi i radi razloga zbog kojih je želite vi.
Dragi hadezajci. Vrijeme je da vas podsjetim na kriminalno djelo sasvim posebne i osobne vrste, a koje se goni po službenoj dužnosti i koje je završilo kao takvo u neznanoj ladici nekog sudskog korumpiranog kriminalca, vašeg jataka i za koje se nikad nitko nije, barem, ispričao.
No, vrijeme za ispriku je davno prošlo. A vaše objašnjenje da zločinac s korisničkim imenom “hdz” ne stanuje na trgu „Hrvatskih velikana“ je smiješno i nebitno opravdanje za taj krimen.
Da vas podsjetim, hadezajci, na tešku grešku glupih amatera u korištenju Interneta.
Za razliku od JUBITO mutavaca ja vrlo dobro vidim tko je tko, odakle je došao i kad je otišao. Kako? Gatam na grah!!!

Vrijeme je da se vaša stranka zabrani. Da se pokrene javna inicijativa za vaš nestanak s političke scene, jer ugrožavate budućnost ovog naroda. Vrijeme je za apel domaćoj i međunarodnoj javnosti da nam se u tome pridruži. Mi smo u rukama opskurne grupe ljudi koja krade našu i budućnost naše djece.

MI ŽELIMO NAŠE SUTRA BEZ VAS!!!
U načelu, sve je ovo istina što kaže, samo mi se ne sviđa to što se zadržava samo na HDZ-u. I ovi ostali su isti ološ (SDP, HNS, HSS...) Trebalo bi raskrinkati činjenicu da u Hrvatskoj uopće ne postoji višestranačje, nego da su sve ove s(t)ranke i s(t)rančice samo formalno različite s(t)ranke, dok su u biti samo frakcije jedne i jedine velike s(t)ranke.

Last edited by Marcus Marulus; Monday, November 19th, 2007 at 14:30.
Reply With Quote
  #6 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, November 15th, 2007
Senior Moderator

Hajdmo malo pušiti, izgleda da nam je to sudba odredila.

"Dobar dim"

(video o izborima)

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Reply With Quote
  #7 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, November 19th, 2007
Heretik's Avatar
Savorgnan's long lost younger brother

Last Online: 1 Week Ago 12:37
Blog Entries: 1
Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.

Quote:
Originally Posted by Plethon View Post
HDZ Ozna - index stranica

Ovo neki pomalo opičeni tip, Ivan Zlatko Ratković, zvan Hackija, ali ima i nešto istine u ovom.
Voditelj Hrvatskog satanistickog bratstva i sestrinstva BTW.
Imao sam par puta neke kontakte s njim a koliko znam sad je u przunu.

________

"There are no facts, only interpretations."

"Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter."

________

"Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. "

________

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules