Stirpes  

Go Back   Stirpes > Ethnic Forums > Славия - Slavija > South

South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc.

Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, October 1st, 2007
Crvena zvezda's Avatar
Grand Member

Last Online: 9 Hours Ago 19:20
Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.Crvena zvezda is a sage.
Default "Karadžić imao kontakte s Hagom"

"Karadžić imao kontakte s Hagom"1. oktobar 2007. | 09:51 | Izvor: Tanjug Banjaluka -- Banjalučke Nezavisne novine objavile tajni stenogram razgovora Dragana Kalinića i Karle del Ponte.

Glavna tužiteljka Haškog tribunala rekla je tada, u razgovoru s tadašnjim predsednikom Skupštine Republike Srpske, da je u septembru 1999. Radovan Karadžić bio u kontaktu s haškom kancelarijom radi dogovora o predaji, od koje je kasnije odustao.

"Od 1999. u septembru, Karadžić je bio u kontaktu s našom kancelarijom, direktno. S nama je razgovarao dobrovoljno, nije želeo da to izgleda kao predaja. Ja sam se dogovarala o tome da on bude uhapšen u Švajcarskoj, ali onda je promenio mišljenje i nije želeo više da se preda", rekla je Karla del Ponte Kaliniću.

Stenogram sa tog sastanka banjalučkom listu dao je bivši predsednik RS Dragan Čavić, koji kaže da je sastanak održan 31. maja 2004. u njegovom kabinetu i da o tome poseduje zapisnik i audiosnimak jer je to, kako je naveo, snimala njegova služba u Kabinetu predsednika RS.

"Pre no što NATO i SFOR završe svoj posao ovde, oni će pokušati da izvedu operaciju hapšenja Karadžića", rekla je Karla del Ponte i dodala da "Karadžić zna da je u opasnosti jer ako oni njega i nađu, on neće biti prebačen u Hag živ", navodi se u stenogramu.

"To će izgledati kao operacija hapšenja. Zašto to kažem? Ja pokušavam da istražim priču o sporazumu Karadžića i Holbruka", kazala je ona Kaliniću, koji ju je upitao da li ona stvarno misli da taj sporazum postoji. Del Ponte je odgovorila potvrdno, na šta je Kalinić rekao da ga on nikada nije video.

Ona je od Kalinića zahtevala da Karadžiću bude preneta poruka, ako je to moguće, "da se organizuje takvo hapšenje, ali ne sa Sforom, nego npr. ovo sa Švajcarskom ili drugačije, zato što ja mislim da je on sada u opasnosti".

Odgovarajući joj da nema načina da takvu poruku prenese, Kalinić je rekao da će o tome razgovarati s Čavićem. "Kako je to moguće proslediti videćemo , ali ja vam ozbiljno kažem da su oni (porodica) vrlo neprijateljski prema meni orjenitisani. Postoji barijera, to Vas uveravam. Ali meni je jasno ovo što vi govorite", rekao je Kalinić.
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Wednesday, October 10th, 2007
Heretik's Avatar
Savorgnan's long lost younger brother

Last Online: 1 Week Ago 13:42
Blog Entries: 1
Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.
Default Re: "Karadžić imao kontakte s Hagom"

U to da netko izvana podrzava i skriva Karadzica nitko i nije sumnjao.

________

"There are no facts, only interpretations."

"Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter."

________

"Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. "

________

Reply With Quote
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, October 11th, 2007
Grand Member

Last Online: 2 Weeks Ago 13:25
Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.

Ma ta Carla del Ponte je čudna igračica. Samo mi nije jasno što nju imaju dočekivati kao kraljicu i premijer i predsjednik??
Nema ona što raditi s njima.
Pogreška je to što su dopustili da ju se tretira kao nekog bitnog. Ona je za vrijeme posjeta Zagrebu trebala posjetiti nadležne u sudstvu, a ovako joj se davala prevelika važnost. Trebali su je komotno odj..

Reply With Quote
  #4 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, October 11th, 2007
Senior Moderator

Last Online: 12 Hours Ago 16:51
Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.

Quote:
Originally Posted by Monolith View Post
Ma ta Carla del Ponte je čudna igračica. Samo mi nije jasno što nju imaju dočekivati kao kraljicu i premijer i predsjednik??
Nema ona što raditi s njima.
Pogreška je to što su dopustili da ju se tretira kao nekog bitnog. Ona je za vrijeme posjeta Zagrebu trebala posjetiti nadležne u sudstvu, a ovako joj se davala prevelika važnost. Trebali su je komotno odj..
Prva je greška napravljena 2000. kad je Hrvatska, nedugo nakon dolaska Račan-Mesićeve garniture na vlast, Haaškom sudu prepustila nadležnost nad Olujom i Bljeskom. To je vlast Franje Tuđmana bila odbijala napraviti.

Račan-Mesić-Sanaderovci najgori su neprijatelji Hrvatske u povijesti.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules