Re: Sramota!
Ja uopće ni najmanje nisam iznenađen. Takvo nešto već sam očekivao od te zlikovačke institucije kakva je tzv. Haaški sud.
Tko je ikad mislio da je Haaški sud nekakav pravi sud, krajnje je naivno mislio (govorim o "politički korektnim" političarima i novinarima u Hrvatskoj).
Što se mene tiče, ja sam pravu narav tog "suda" uvidio već 1999., kad su počele stizati optužnice za hrvatske generale, što je praktično značilo izjednačavanje argresora i žrtve, za nekakve interese svjetskih moćnika. Kap koja je prelila čašu bila je apsurdna optužnica protiv Gotovine 2001.
Haaški sud u svojim pravilima ima odredbu da je njegova uloga ne samo da sudi za ratne zločine, nego i da piše povijest ovih prostora. (!!!!) Ako im dopustimo da nam oni pišu povijest, onda će Hrvatska ispasti agresor, a ne obrnuto. Tu je i strahotna odgovornost "hrvatskih" političara izdajnika poput Račana, Mesića i Sanadera koji su od 2000. na ovamo pristajali na sve ucjene tog "suda." Tako su žrtve Ovčare ubijene tri puta: prvi put doslovno fizički, drugi put 2000. (kad su hrvatski političari pristali da se Hrvatska izjednači s agresorom) i sada treći put s ovom sramotnom presudom.
Mislim da bi moralno bolja bila situacija da ta trojica uopće nisu osuđena nego da ih sudi ovaj lakrdijaški sud u lakrdijaškim procesima. Moje je mišljenje (a ne mora se svatko složiti s njim) da je bolja nikakva pravda nego sprdnja od pravde. Manje bi zlo bilo da ova trojica nikad ni na nakav sud nisu završili, da su ostatak života proveli mirno živeći sa svojim obiteljima, nego da su doživjeli ovakvu apsurdnu i nepravednu "presudu". Ovo ovako je mnogo veća i gora uvreda žrtvama.
|