|
|||||||
| Register | Blogs | FAQ | Forum Rules | VB Image Host | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
Koga smatrate neprijateljima...?
Ja srbe i talijane. Slovenci bi bili u ovoj kategoriji ali su nebitna nacija pa ih necu navesti. Znam da je ovo generaliziranje ali kroz desetljeca i stoljeca neki narodi su pokazali da bi voljeli zatrti nas narod. Tako su neki bivsi prijatelji postali najgori neprijatelji (srbi) a neki neprijatelji dobri prijatelji (madjari). Dakle... Izvolite... ![]() PS. Zamolio bi lokalne srbe i slovence da se ne petljaju. ![]()
![]() ________ "There are no facts, only interpretations." "Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter." ________ "Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. " ________ ![]() |
|
||||
|
Slažem se s Katerom, što se tiče neprijatelja. Srbi su u više navrata pokazali kako su dobri "susjedi", a Slovenci su u normalnim uvjetima bili prijateljski nastrojen narod. Talijani bi najradije da je Istra njihova, to svi znamo. Naravno da su to generaliziranja, ali takve utiske ostavljaju politike spomenutih naroda. Možda nisu svi takvi , ali bi opet veliki broj njih htio da se ostvare njihovi snovi. Zato smo mi tu da ih probudimo iz sna.
Kad god vidim naše političare, ne mogu se oteti dojmu da su to zapravo smiješne, nesigurne figure koje čekaju blagoslove sa zapada, za donošenje važnijih odluka. Na strane provokacije(Italija,Slovenija,Srbija) se odgovara mlako i neodlučno, a za nacionalne interese se slabo mari. Hrvatski interesi se zanemaruju na prvi znak negodovanja bilo iz Bruxellesa ili Washingtona. Kod nas je, nažalost, postalo jako profitabilno postati političar, jer tu su razne beneficije, visoke plaće, mirovine itd.. A još uz to sve dobijete i mogućnost da svojoj firmi namjestite neke unosne poslove koji bi se u normalnim uvjetima dobili preko natječaja. Takvi ljudi nemaju drugi cilj osim vlastitog bogaćenja i eventualnog stjecanja moći, što znači da su nesposobni voditi zemlju i braniti njene nacionalne interese. Našoj zemlji treba jako vodstvo i sustav u kojem predsjednik ima realne ovlasti, a ne zamišljene. Nažalost, danas nemamo takve ljude, koga god izabrali. ![]() Gospodarsku moć ćemo doseći kad tad, zemlja nam ima ogroman potencijal, ali trebaju nam ljudi koji će znati po kratkom postupku odbiti eventualne pretenzije na teritorij ili suverenitet(sjetite se neproglašavanja gospodarskog pojasa zbog stranih pritisaka, unatoč svakom pravu da se to učini, proglašavanja ZERP-a kao "dokaz da možemo"). Jedan Slovenac mi je rekao da "kakav su to Hrvati narod, kad se svađaju sa svim susjedima", na što sam mu ja odgovorio da ne bi bilo svađe da Hrvatska koji put pokaže zube.
Friedrich Nietzsche Last edited by Monolith; Tuesday, August 14th, 2007 at 17:57. |
|
||||
|
Quote:
|
|
||||
|
@Phleton
Ma ne posezu talijani samo za Istrom vec i za Dalmacijom. Svake godine se u Trstu skupe "esuli" iliti stari prdonje potpomognute mladim talijanskim nacionalistima iz stranaka forza italia i sjeverna aliansa pa kenjaju. Dobijem neopisivu zelju sjesti u auto i otici koju glavu razbiti. ![]() Mogli bi se ovdje i albanaca sjetiti koji su u hrvatskoj, poslije politicara, jedni od najvecih kriminalaca.
![]() ________ "There are no facts, only interpretations." "Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter." ________ "Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. " ________ ![]() |
|
||||
|
Quote:
Ne znam baš. Kriminala ima posvuda, nije samo ograničen na Albance. |
|
||||
|
Slazem se, ali albanci vode. Makar u Rijeci... Prava mafija. Starci sjede i ispijaju kavu a mladji prolaze i kulturno pozdravljaju. Nerealno, kao u filmu. A i u Zagrebu su medju glavnima.
Vidio sam svojim ocima pa zato i kazem.
|
||||
|
Talijane vam zaboli, postoji manjina koja zivi od toga, od vladinih im novaca kao potpora esulima kao ne vladinoj organizaciji, i to vam je cijela svrha tog pokreta, u Hrvatskoj se cini drukcije jer nasi mediji to vjerno i glasno prenose.
Talijani zive fenomenalno, uvijek i jesu zato im je uvijek moral za osvajanje drugih(Libija, Etiopija,...)uvijek bio nizak. Srbi su zajebani i zeljni, al samo dok ide glatko, njihova industrija i gospodarstvo je mizerno za bilo kakvi pothvat, politicki i ratno. Slovenci su najzajebaniji, politicki i gospodarski, al ne mislim ratno, vec diplomatski, te stvari oko kojih se bore su im vitalne i vrijedne borbe. Svi su dobro rekli da smo najneprijatelj sebi samima.Tako je u vecini naroda. |
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|