|
|||||||
| Register | Blogs | FAQ | Forum Rules | VB Image Host | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
Koga smatrate neprijateljima...?
Ja srbe i talijane. Slovenci bi bili u ovoj kategoriji ali su nebitna nacija pa ih necu navesti. Znam da je ovo generaliziranje ali kroz desetljeca i stoljeca neki narodi su pokazali da bi voljeli zatrti nas narod. Tako su neki bivsi prijatelji postali najgori neprijatelji (srbi) a neki neprijatelji dobri prijatelji (madjari). Dakle... Izvolite... ![]() PS. Zamolio bi lokalne srbe i slovence da se ne petljaju. ![]()
![]() ________ "There are no facts, only interpretations." "Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter." ________ "Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. " ________ ![]() |
|
|||
|
Ako se mene pita, najveći neprijatelji Hrvatske i Hrvata danas su naša trenutna politička klika, koja prodaje teško stečenu slobodu, neovisnost i suverenitet, te nas tako čini ranjivima za vanjske neprijatelje.
Što se Srba tiče, kod njih je još živa tzv. velikosrpska ideja. Ovu današnju Srbiju oni smatraju nekakvom malom Srbijom, da to nije ono pravo. Kod mnogih, čak i najzadrtijih, srpskih nacionalista, još je prisutan žal za Jugoslavijom, iz razloga što su je smatrali proširenom Srbijom. Stekao sam dojam kako dobar dio njih smatra da im je raspadoim Jugoslavije nanesena velika nepravda, da su izgubili nešto što je bilo po pravu njihovo. Problem je i taj što tzv. međunarodna zajednica ustrajava na principu Zapadnog Balkana. Taj princip osobito pogoduje održavanju na životu velikosrpske ideje u Srbiji jer se teritorij tzv. regije zapadnog Balkana otprilike poklapa s teritorijem zamišljene Velike Srbije. Drugo je pitanje, koliko su te njihove težnje realne i ostvarive. Meni se čini da nisu, ali trenutne međunarodne okolnosti čine da oni i dalje o tom sanjare. Potencijalnom buđenju apetita može pridonijeti i trenutna američka politika na Balkanu, koja izdiže Srbiju kao glavnog saveznika (ali ih ujedno i ucjenjuju Kosovom, čini se da je poruka: ako nećete igrati po našim pravilima, uzet ćemo vam Kosovo). Lani su SAD potpisale sa Srbijom vrlo važan ekskluzivan vojni sporazum. Što se tiče Italije, postoje neki krugovi koji bi htjeli šape staviti na Istru. O Dalmaciji skoro da i ne pričaju, valjda su je ostavili za neka druga vremena. Slabost današnje hrvatske političke klase, histerična težnja da se uđe u EU, čini Hrvatsku, u očima tih krugova, ranjivom i ucjenjivom, daje im smjelosti za bezobrazne izjave i zamalo prijetnje. Ali mislim da talijanske pretenzije imaju još manje šanse jer nije nas vrli zapad stavio ni kakvu prisilnu regiju (nešto tipa zapadni Balkan) skupa s Italijom. Trebaš imati na umu da i sama Italija ima problema sa svojim integritetom. Postoje centrifugalne sile. |
|
|||
|
Quote:
|
|
||||
|
@Phleton
Ma ne posezu talijani samo za Istrom vec i za Dalmacijom. Svake godine se u Trstu skupe "esuli" iliti stari prdonje potpomognute mladim talijanskim nacionalistima iz stranaka forza italia i sjeverna aliansa pa kenjaju. Dobijem neopisivu zelju sjesti u auto i otici koju glavu razbiti. ![]() Mogli bi se ovdje i albanaca sjetiti koji su u hrvatskoj, poslije politicara, jedni od najvecih kriminalaca.
![]() ________ "There are no facts, only interpretations." "Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter." ________ "Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. " ________ ![]() |
|
|||
|
Quote:
Ne znam baš. Kriminala ima posvuda, nije samo ograničen na Albance. |
|
||||
|
Slazem se, ali albanci vode. Makar u Rijeci... Prava mafija. Starci sjede i ispijaju kavu a mladji prolaze i kulturno pozdravljaju. Nerealno, kao u filmu. A i u Zagrebu su medju glavnima.
Vidio sam svojim ocima pa zato i kazem.
|
||||
|
Talijane vam zaboli, postoji manjina koja zivi od toga, od vladinih im novaca kao potpora esulima kao ne vladinoj organizaciji, i to vam je cijela svrha tog pokreta, u Hrvatskoj se cini drukcije jer nasi mediji to vjerno i glasno prenose.
Talijani zive fenomenalno, uvijek i jesu zato im je uvijek moral za osvajanje drugih(Libija, Etiopija,...)uvijek bio nizak. Srbi su zajebani i zeljni, al samo dok ide glatko, njihova industrija i gospodarstvo je mizerno za bilo kakvi pothvat, politicki i ratno. Slovenci su najzajebaniji, politicki i gospodarski, al ne mislim ratno, vec diplomatski, te stvari oko kojih se bore su im vitalne i vrijedne borbe. Svi su dobro rekli da smo najneprijatelj sebi samima.Tako je u vecini naroda. |
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|