Stirpes  

Go Back   Stirpes > Ethnic Forums > Славия - Slavija > South

South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc.

Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, August 10th, 2007
Senior Moderator

Last Online: 6 Hours Ago 18:34
Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.
Default Zrakoplovu JAT-a zabranjen prelet

Quote:

09.08.2007 19:20

DRAMA U ZRAKU
Srpskom boeingu zatajio uređaj za izbjegavanje sudara

Zrakoplovu JAT-a zabranjen prelet

Autor Radmila Kovačević

JAT-ov zrakoplov boeing 737 u četvrtak je iznenada prekinuo putovanje iz Rima u Beograd. Zrakoplov je vraćen u polaznu luku jer nije dobio zeleno svjetlo za let hrvatskim nebom. U boeingu nije radilo radarsko navođenje, točnije otkazali su uređaji za izbjegavanje sudara. Kontrola leta iz Brindisija hrvatske je kolege upitala mogu li, unatoč tome, propustiti avion dalje.

Ispod kriterija

Odgovor je bio da je zrakoplov opremljen ispod europskih kriterija te da ne može na hrvatsko nebo. Inače, avion bez uređaja za izbjegavanje sudara nije vidljiv na ekranima kontrole leta pa se dade zaključiti da je fantomski boeing danas izazvao strku. Dramatično je bilo i na beogradskom aerodromu, gdje se neko vrijeme nije znalo što je sa zrakoplovom te su rodbina i prijatelji strepili od iduće obavijesti.

Nije to bilo tako dramatično niti je bila riječ o kvaru zbog kojeg bi avion trebalo prizemljiti. U ovom mu slučaju jedino zbog neadekvatne opreme nismo mogli dopustiti nastavak leta kazala je Olivera Ilijaš, glasnogovornica kontrole leta.

U Beogradu se doznaje da su JAT-ovi piloti s obzirom na to da na standardnoj visini leta na koridoru Rim - Split - Beograd nisu mogli nastaviti bez tih uređaja predlagali da let nastave nižom rutom, što navodno nije ništa neuobičajeno.

Minute kao vječnost

Kako su sve podnijeli putnici, može se zamisliti. Da su minute neizvjesnosti u avionu izgledale kao vječnost, potvrđuje i otac kojemu se kći javila nakon što se zrakoplov vratio u Rim: "Svi smo dobro, ali i dobro isprepadani", kazala je.
[izvor]
Reply With Quote
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, August 10th, 2007
Grand Member

Last Online: 2 Days Ago 13:25
Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.Monolith 's wisdom is legendary.
Default Re: Zrakoplovu JAT-a zabranjen prelet

Meni samo nije jasno zašto se ta aviokompanija još zove JAT?

Reply With Quote
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Saturday, August 11th, 2007
Senior Moderator

Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.

Quote:
Originally Posted by Bardyllis View Post
Meni samo nije jasno zašto se ta aviokompanija još zove JAT?
To ni meni nije jasno, zapravo me ovaj članak iznenadio, mislio sam da su oni već postali SAT ili tako nešto...
Reply With Quote
  #4 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, August 13th, 2007
Heretik's Avatar
Savorgnan's long lost younger brother

Last Online: 11 Hours Ago 13:06
Blog Entries: 1
Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.

Quote:
Originally Posted by Plethon View Post
To ni meni nije jasno, zapravo me ovaj članak iznenadio, mislio sam da su oni već postali SAT ili tako nešto...
SrAT...

________

"There are no facts, only interpretations."

"Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter."

________

"Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. "

________

Reply With Quote
  #5 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, August 13th, 2007
Senior Moderator

Quote:
Originally Posted by Hrvoje View Post
Majku im jebem, sigurno su isli zabiti se u Cibonin neboder.
U tom slučaju ih je možda trebalo preusmjeriti prema nekoj od štetočinskih institucija današnje Hrvatske: prema Saboru, Vladi, središtu HDZ-a, središtu SDP-a, HNS-a itd.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules