Stirpes  

Go Back   Stirpes > Ethnic Forums > Славия - Slavija > South

South Balgarski, Hrvatski, Makedonski, Slovenščina, Srpski, etc.

Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Tuesday, March 6th, 2007
Heretik's Avatar
Savorgnan's long lost younger brother

Last Online: 11 Hours Ago 13:42
Blog Entries: 1
Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.
Default Talijani???

Vidim da se nije bas prokomentiralo ono sranje koje su talijani napravili oko fojbi.
Kenjaju da su ih partizani pobili gomilu a isto tako sute o logorima koje su imali po nasim otocima i u kojima je pobijeno tko zna koliko partizana tj. antifasista.
Nisam neki obozavatelj partizana ali su mi nekako simpaticni nakon sto malo bolje razmislim.

________

"There are no facts, only interpretations."

"Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter."

________

"Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. "

________

Reply With Quote
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Senior Moderator

Last Online: 6 Hours Ago 19:00
Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.
Default Re: Talijani???

Bilo je priče o tom. Naravno, ti si potpuno u pravu: tko su oni da pričaju o fojbama kad su oni takve zločine napravili po Hrvatskoj da ti pamet stane.

Međutim, u ovom konkretnom slučaju, moram reći da me uopće nisu impresionirali ni Mesić ni Sanader svojim navodno "oštrim" odgovorima Talijanima. Jer to smeće od političara se pokazuje jako "oštrim" kad biju neke bitke stare više od šezdeset godina. A što je s današnjom politikom? Gdje je tu oštrina? Tu su Sanader, Mesić, Račan i ostalo smeće manji od makova zrna! Pužu pred Europskom Unijom, SAD-om, NATO-om, prodali su sve što se prodati može strancima, sve one koji su se borili za Hrvatsku, predali su Haagu, postali su lakaji svjetskih moćnika (Hrvatska više nema nikakvu samostalnu vanjsku politiku!), favoriziraju tzv. manjine...Sve u svemu jad i bijeda.

A što se tih Talijana tiče, pa rasprodali su im sve hrvatske banke, popustili su im u pogledu gospodarskog pojasa. Dakle, kad se radi o stvarima vezanim za današnju politiku, onda su "naši" političari krajnje sluganski raspoloženi prema svima, uključujući i Talijane, a glume neku "žestinu" kad su u pitanju neke stare bitke od prije 60 godina.

Jad i bijeda. Gadljivo.

Zato ne mogu reći da uopće podržavam Mesića u njegovim izjavama, ravnodušan sam prema cijeloj stvari koliko su mi se zgadili. Ali on je formalno bio u pravu, nema dvojbe.

Last edited by Arthur Gordon Pym; Tuesday, March 6th, 2007 at 15:52.
Reply With Quote
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
Zrinski's Avatar
Grand Member

Last Online: Friday, April 25th, 2008 16:12
Zrinski is considered wise by the elders.Zrinski is considered wise by the elders.Zrinski is considered wise by the elders.Zrinski is considered wise by the elders.Zrinski is considered wise by the elders.Zrinski is considered wise by the elders.

Quote:
Originally Posted by Katera View Post
Vidim da se nije bas prokomentiralo ono sranje koje su talijani napravili oko fojbi.
Kenjaju da su ih partizani pobili gomilu a isto tako sute o logorima koje su imali po nasim otocima i u kojima je pobijeno tko zna koliko partizana tj. antifasista.
Nisam neki obozavatelj partizana ali su mi nekako simpaticni nakon sto malo bolje razmislim.
Evo ti ovdje: Italy-Croatia WWII massacre spat
Reply With Quote
  #4 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Wednesday, March 7th, 2007
Heretik's Avatar

Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.Heretik is a sage.

Nisam vidio Zrinski. Evo, sad cu procitati malo.

________

"Perhaps I know why it is man alone who laughs: He alone suffers so deeply that he had to invent laughter."

________

"Human existence must be a kind of error...it may be said of it, 'it is bad today and every day it will get worse, until the worst of all happens'. "

________

Reply With Quote
  #5 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, March 8th, 2007
Senior Moderator

Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.Arthur Gordon Pym is a deity.

Inače zanimljiva je ta talijanska politika, još od početka hrvatske samostalnosti do dana današnjega. Uvijek se po istom scenariju smjenjuju periodi zatezanja i popuštanja, stalno oni igraju neku igru potegni-olabavi (tira-molla).

Sjećam se još iz 90-ih godina. Uvijek isti scenarij. U jednom periodu (labavom, recimo tako) Talijani zagovaraju prijateljske odnose s Hrvatskom, pričaju o suradnji, zajedničkoj sudbini, zajedničkom moru koje bi nas trebalo povezivati umjesto da nas razdvaja i sl. Nakon takvog perioda "prijateljstva", obično uslijedi period zategnutosti. On obično započne nekom talijanskom provokacijom, a sve se odigra po otprilike ovakvom scenariju: prvo neki talijanski političar da neku izjavu u kojoj izrazi pretenzije na hrvatski teritorij; zatim hrvatska strana reagira; nakon toga Talijani reagiraju na hrvatsku reakciju, i to na taj način da izražavaju nekakvo čuđenje "pretjeranom hrvatskom reakcijom", tvrde da je izjava njihovog političara bila "krivo shvaćena" (moš misliti!); nakon toga se Hrvatska povlači, hrvatski političari navuku nekakav usiljeni kiseli osmjeh, pa oni počnu pričati o dobrosusjeddstvu i suradnji; zatim i Talijani počnu opet udarati u "prijateljske" note i sve se opet kaoti izgladi, do sljedeće prilike.

Znači ovo što se nedavno dogodilo nije ništa novo, to je samo jedan u nizu takvih "izleta" talijanske politike. Nikad se oni nisu odrekli tih pretenzija. A problem je i u hrvatskim političarima što im u svem popuštaju (zadnji ogavni primjer je gospodarski pojas). Jer današnji političari u Hrvatskoj obični su slugani koji bi sve prodali za šaku "Judinih škuda", kako bi to rekao pokojni predsjednik Tuđman.

A meni je najsimptomatičnija u svem ovom bila reakcija EU, koja se u potpunosti stavila na talijansku stranu. Svi hrvatski prigovori naišli su tek na prezrivi osmjeh tih štakora zvanih eurokrati. Pa neka se onda i dalje rvacki malograđani zalažu za ulazak u tu EU!
Reply With Quote
  #6 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Monday, March 12th, 2007
Heretik's Avatar

Ovim slucajem EU je izgubila na popularnosti podosta uvjeren sam. Mislim, takve gluposti kakve oni izvode meni postaju smijesne.
A mali ce uvijek biti mali.

Vrijeme nam je da nuklearno oruzje nabavimo.

________

________

________

Reply With Quote
  #7 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, March 16th, 2007
Senior Moderator

Quote:
Ovim slucajem EU je izgubila na popularnosti podosta uvjeren sam. Mislim, takve gluposti kakve oni izvode meni postaju smijesne.
Ne budi sto posto siguran da će EU ovim potpuno izgubiti na popularnosti. U Hrvatskoj stalno imamo medijske manipulacije kojima političari mase-ovce žele uvjeriti u svoje teze, tj. da NATO-u i EU-u "nema alternative". Baš se ovih dana u televizijskim emisijama i novinskim napisima može vidjeti cijela gomila reportaža u kojima nas režimski (a to su praktički svi) novinari žele uvjeriti koliko su "prosperirale" sve istočnoeuropske zemlje koje su ušle u NATO.

A ona neka budala zamjenik ministra obrane nekidan je u "Otvorenom" izjavio da Hrvatska mora ući u NATO jer nam prijeti opasnost od terorizma i iranskih (!?) dalekometnih raketa. Nevjerojatno je koliko su prijemčivi na amero-cionističku propagandu! To je sve smišljeno ispiranje mozga...

Ja se ipak uzdam u zdrav razum većine Hrvata. Hrvati se često čine potpuno anesteziranima, pa se onda naglo trgnu i uvide kako stvari stoje (kao 1990-1991.)

Quote:
A mali ce uvijek biti mali.

Vrijeme nam je da nuklearno oruzje nabavimo.
Za nuklearno baš ne znam, shvaćam to kao šalu, ali u svakom slučaju Hrvatska se mora ponovno naoružati i ustrojiti vojsku, želi li biti suvisla država, a ne samo neka podložena i sluganska turistička destinacija (inače nemam ništa protiv turizma, ali ne smije nam to biti sve) Europe koja će živjeti za "manjinska prava", gay-parade i slične idiotarije.

Hrvatska vojska je danas u jako lošem stanju, znam to iz neposrednog iskustva jer poznajem neke koji rade u toj vojsci. Nemaju opreme, vlada nedisciplina, više od pola mladih Hrvata odlučuje se služiti civilno...

To su pravi problemi o kojima nitko ne priča.
Reply With Quote
  #8 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Tuesday, March 20th, 2007
Heretik's Avatar

Inace, ovi sto odlaze sluziti civilku su pametniji od onih koji regularno sluze vojsku. Danas u regularnoj nema ama bas nicega. Neces nista nauciti, kruzi samo droga i cuga okolo i sl.
U civilnoj si makar svaki dan doma.
Da moram u vojsku sada, isao bi regularno ipak jer mi se nekako ne da u nekom uredu raznositi papire.

A sto se nuklearnog oruzja tice, da, ono je bila sala.

________

________

________

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules