|
|||||||
| Register | Blogs | FAQ | Forum Rules | VB Image Host | Members List | Calendar | Search | Today's Posts | Mark Forums Read |
| East Belarusan, Russki, Rusyn, Ukrainian, etc. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
Quote:
![]() |
|
|||
|
Шановні панове :-) Приєднаюся до вашої дискусії, хоча чомусь розмови між "укр.-рос." завжди зводяться чомусь до питання мови :-)
Патріоте, питання націоналізму повинно нести в собі "золоту середину", а все чого забагато, те завжди не здорове. Якщо говорити знову ж про мову, то можу лише з власного досвіду сказати, що на західній Україні колись говорили до 95% українською, тепер це практично екзотика. Як Ви можете пояснити таку зміну? Наразі я бачу проблему більше в поглинаючому рагулізмі, чим русифіцизмі. |
|
|||
|
Шановна Maxima!З власного досвiду можу стверджувати,що у Лiвобережжi 95% населення ранiше говорило виключно росiйською,але зараз десь 15% спiлкуються українською.Отже ми не дарма їмо свiй хлiб.А проблема виходить далеко за межи "мовної проблеми",мова лише вiдображає стан речей,її проблема є лакмусом загальної Проблеми Українiзацiї в Українi.Ця проблема полягає у площинi Ставлення Нацiї до українсь
|
|
|||
|
Ця проблема полягає у площинi Ставлення Нацiї до українського,а воно зараз здебiльшого негативне.Треба якось виправити цю ситуацiю,для цього ми i iснуємо.Доречi,що Ви робите в Фатерляндi?
|
|
|||
|
Патріоте, говорити мовою це не заслуга, тому хліб недоречний.
З свого досвіду, як галичанка, бачу іншу ситуацію. В радянські часи мовна ситуація була набагато краща, чим тепер. Проблема цього в самих нас, в нашій же ментальності. |
|
|||
|
Шановна Maxima!Ви взагалi читали мiй пост?Про що там написано?При всiй моїй повазi до Вас у Вашiй вiдповiдi я бачу лише перефразацiю моїх слiв,окрiм першої частини.Щодо I частини:я вже писав,чим є спiлкування тiєю чи iншою мовою,яким важливим покажчиком це є,будь ласка,перечитайте уважнiше.Ще раз повторюся,у Пiвденно-Схiднiй частинi Держави у "совковi" часи мовна ситуацiя була набагато гiршою,нiж
|
|
|||
|
набагато гiршою,нiж зараз.Тож патрiотично-демократично-нацiоналiстичнi сили не дарма їдять свiй хлiб.Я ще раз запитаю в Вас: що Ви робите уи Нiмеччинi?Будь ласка,дайте менi вiдповiдь.
|
|
|||
|
Шаноба бiлоруському народовi!Жыве Беларусь!Написав би вже на рiднiй,в вас же дуже красива мова!Ще УПА воювала проти ляхiв та нацистiв.Мої привiтання сеньору-модератору!
|
|
|||
|
Слава Україні!
Про Переяслав. А де ці статті? Їх оригіналу немає, тому достеменно не відомо, чи це було "воз"єднання" (в чому я сумніваюсь, бо козаки, відчувши волю, шию б в ярмо не пхали), чи військовий союз? |
|
|||
|
о, і землячка моя є
солодонька пані, а де ви виділи тоту францувату русифікацію? Ві Львові? Мушу-м сказати, жи то тілько тутка маємо ту проблєму, Станиславів і Тернопіль говорять українською. Я вже мовчу про Бібрку, Перемишляни і Пустомити ![]() |
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|