Quote:
Originally Posted by Marulus
Nisu nacionalisti, velika većina.
Skupine koje prakticiraju ulično nasilje kao stil života mogu vrlo lako biti iskorišteni od vještih manipulatora emocijama. Ti manipulatori mogu biti neki, npr. ljevičari, pa od tih skupina napraviti pro-komunističke batinaše. Ili raznorazni drugi.
Samo pesnice bez mozga ne znači ništa.
|
Pisal bom v slovenščini, ker mi je lažje, pa če kdo kaj ne razume bom posebej razložil posamezno besedo.
So nacionalisti in v bistvu predstavljajo večino nacionalistov v vaši državi. Verjetno veš za tisti shod par tednov nazaj v Vukovarju, ki so ga pripravili ravno pripadniki navijaških skupin. Samo zato, ker se nekdo rad tepe in ustreza definiciji "huligana" še ne pomeni da ni nacionalist.
Dejansko se delno strinjam glede
manipulacije, samo v vašem primeru se tega ni treba bati, ker so vse navijaške skupine nacionalistične, tako kot tudi v večini Evrope. In ravno ljudje, ki jim je nasilje način življenja, lahko v veliki meri pripomorejo k nacionalizmu, samo poglej razna nacionalistična gibanja v Evropi v 20. stoletju, vsa so imela svoje "mišice", ki so skrbele za red na ulici. Osebno ne verjamem, da bi lahko nacionalizem uspel v obliki nekih volitev ali ostalega demokratičnega sranja, ampak bodo čez nekaj časa verjetno po Evropi zaradi takšnega in drugačnega nezadovoljstva glede trenutnega sistema na sceno stopili ulični spopadi in pretepi. Vse kar je treba je imeti čimveč takšnih ljudi na svoji strani in to je to.
Quote:
Originally Posted by Monolith
Jaki su mi ti nacionalisti kad se tuku međusobno.. Nisu kreteni jer se vole tući, nego zato što ljudi znaju i poginuti zbog tih sranja.
|
Te fajti med navijači so pač del vsega skupaj, ko je treba pa vsi te nacionalisti stopijo skupaj, ko se gre za Hrvaško, ne več za klube.
Quote:
|
Ja osobno znam par starijih Boysa i svi mi kažu da su sve ovo što se dogodilo proteklih dana zakuhali nabrijani klinci koji žele ispasti face. npr. "Agram boysi" traže grupu ljudi (koja slavi rođendan u parku) piće i nakon što im to ovi odbijaju dati, "Agram boysi" ih napadaju. Tip iz rulje poteže nož na jednog od "boysa" i ubije ga. Da nisu sami skuhali sranje, dečko bi bio živ. Pa mi ti reci jesu li to nacionalisti ili bahati klinci željni dokazivanja..
|
Kar se je zgodilo bodo verjetno vedeli tisti ki so bili tam, jaz nisem seznanjen s situacijo. Drugače pa ne vem komu bi se dokazali, ampak dobro, kar je je...
Quote:
|
I sad slijedi krvna osveta u maniri Crnogoraca i Albanaca.
|
Kaj bi ti naredil?