Quote:
Originally Posted by Hohenheim
Na Sarajevskom univerzitetu se koristi proces studiranja po Bolonji... de iure. De facto je to više jedna izopačena mješavina starog i novog sistema, koja studentima dodatno otežava rad ( aorginalna ideja je bila da im olakša).
|
Onda je sve isto kao i ovdje. Neki čudni miks novih bolonjskih pravila i starog sustava.. Moj faks je najbolji primjer. Moguća parcijala, ne dobivanje bodova za dolaženje na predavanja itd.. Najbitnije od svega je da kad god pitam za neku informaciju, najčešće u referadi, znam dobiti nekoliko potpuno različitih odgovora. Nitko ništa ne zna, jer se i sve promijenilo i ništa se nije promijenilo istovremeno. Onda su najčešće igre pokvarenog telefona među studentima jer su jedni čuli da se "može tako", a drugi da se "ne može" itd.
Quote:
Originally Posted by Marulus
Bolonja je u hrvatskom obrazovnom sustavu urokovala neviđenu eroziju obrazovnog standarda. To je najgora katastrofa u povijesti hrvatskog visokog obrazovanja.
|
Točno. Mislim da se isforsirao prelaz na Bolonju u vrijeme kad fakulteti nisu bili spremni, a zbog te nespremnosti naših fakulteta i katastrofalne birokracije u našem visokom obrazovanju je došlo do stanja kakvo je sad.
Koliko ja znam, jedini fakultet u Hrvatskoj koji provodi Bolonju je FER.