View Single Post
  #11 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Sunday, February 10th, 2008
Monolith's Avatar
Monolith Monolith está offline
Grand Member

Last Online: 8 Hours Ago 14:21
Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.
Default Re: Bolonjski proces u hrvatskom obrazovnom sustavu

Quote:
Originally Posted by Hohenheim View Post
Na Sarajevskom univerzitetu se koristi proces studiranja po Bolonji... de iure. De facto je to više jedna izopačena mješavina starog i novog sistema, koja studentima dodatno otežava rad ( aorginalna ideja je bila da im olakša).
Onda je sve isto kao i ovdje. Neki čudni miks novih bolonjskih pravila i starog sustava.. Moj faks je najbolji primjer. Moguća parcijala, ne dobivanje bodova za dolaženje na predavanja itd.. Najbitnije od svega je da kad god pitam za neku informaciju, najčešće u referadi, znam dobiti nekoliko potpuno različitih odgovora. Nitko ništa ne zna, jer se i sve promijenilo i ništa se nije promijenilo istovremeno. Onda su najčešće igre pokvarenog telefona među studentima jer su jedni čuli da se "može tako", a drugi da se "ne može" itd.

Quote:
Originally Posted by Marulus View Post
Bolonja je u hrvatskom obrazovnom sustavu urokovala neviđenu eroziju obrazovnog standarda. To je najgora katastrofa u povijesti hrvatskog visokog obrazovanja.
Točno. Mislim da se isforsirao prelaz na Bolonju u vrijeme kad fakulteti nisu bili spremni, a zbog te nespremnosti naših fakulteta i katastrofalne birokracije u našem visokom obrazovanju je došlo do stanja kakvo je sad.
Koliko ja znam, jedini fakultet u Hrvatskoj koji provodi Bolonju je FER.

Reply With Quote