View Single Post
  #3 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Saturday, February 9th, 2008
Vincent's Avatar
Vincent Vincent está offline
The Lean Mean Sarcastic Machine

Last Online: 5 Hours Ago 18:18
Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.Vincent is a deity.
Default Re: Slučaj Denis Mrnjavac

Quote:
Originally Posted by Marulus View Post
Eh, Hoha. Balkan? Kažeš Balkan?
Ma ne kažem

Šalim se, nravno da sam rekao 'balkan', ali ta rijec nema za mene nikakvu tezinu. Ovaj moj post zadnji sam napisao u nekakvom stanju ljutnje, te mi je 'balkan' prva rijec koja mi je pala na pamet. Prije sam mislio na ex-Yu podrucje, koje mi je svakim danom sve manje i manje jasno.

Ma uglavnom, pod pritiskom strasti i vremena pogresan izbor rijeci. Izvinjavam se.

Ali hvala za taj slučaj u Švicarskoj koji si naveo. Ponovno... veoma 'interesantna' situacija. heh

Quote:
Stvarno?
Da. Baš jučer je jedan momak, 20 godina, dobio metak u glavu, od svoga vršnjaka. Eno... doktori se bore za njegov zivot. Desilo se to u jednom istaknutom i posječenom Sarajevskom nocnom klubu, u koji i ja izlazim, i koji bi inace trebao vaziti za 'kulturnija' mijesta u gradu.

Prije nekoliko dana su dva momka (cigani-Romi/kako god) presrela neku staricu ispred lifta i zapalili je. Podlegla je povredama u bolnici. itd.

A kada se samo sjetim svog srednjoskolskog vremena... koliko boksera, nozeva, tuca... heh

Quote:
Očito je da se u ovom slučaju ne radi o nacionalnoj netrpeljivosti jer, kako i sam kažeš, niti su se poznavali, a i po imenu ne bi bilo jasno koje je nacionalnosti (mnogo Bošnjaka nosi ime Denis, nije neki Ivica, Frane ili Ante, nekakvo hrvatsko ime). Zašto mediji ističu "Bošnjaci ubili Hrvata", ne znam . A on čak i nije bio "čisti" Hrvat. Ja mislim da će to prije biti čista glupost i propust, nego namjera. "Hrvatske" medije uopće nije briga ni za Hrvate, ni za Hrvatsku, ni za Bošnjake, i ni za koga, osim za njihove sebične interese.

Ako je ovo izričito spominjanje nacionalnosti napravljeno s namjerom, onda ne znam s kakvom. Ne postoji nikakvo zaoštravanje odnosa s Bošnjacima na službenoj razini.

Ma vjerujem, uostalom i sam direktor tog katoličkog centra je rekao takvo nešto.

Samo jednu stvar ti kažem: dnevnik.hr (koji je dio NoveTV) i slični mediji, sve ako ovako nešto rade i namjerno, to ne rade zato što bi bili "ultrahrvatski" (jer to nisu, prije su antihrvatski), nego zato što služe nekim prizemnim interesima moćnika politike (netko im prišapnuo da treba zaoštravati s Bosnom, tko zna iz kakvih razloga, možda iz nekakvih koji nemaju nikakve veze s hrvatskim interesima, nego s nekim stranim geopolitičkim interesima, neću sad ulaziti u teorije urota i slično). A sve da to i radi iz nekog "ultrahrvatstva" (što je poptuno isključeno), takvo lažno "hrvatstvo" (koje se temelji na lažnim optužbama i potpirivanju niskih strasti) ne bih podržavao, mislio bih da je to kriv način štićenja hrvatskih nacionalnih interesa.
Necu na svaki dio odgovoriti posebno, jer se ponavlja, kako sam se i ja ponavljao pisuci prosli post

Kratko receno, odgovrio si mi dovoljno sa: "Samo jednu stvar ti kažem: dnevnik.hr (koji je dio NoveTV) i slični mediji, sve ako ovako nešto rade i namjerno, to ne rade zato što bi bili "ultrahrvatski" (jer to nisu, prije su antihrvatski)..."

Znam da ne postoje nikakve tenzije, a još manje ima potreba za tenzijama izmedju Bošnjaka (i ako se ja ne smatram jednim) i Hrvata, a posebno ne u Sarajevu.

Samo sam se zapitao koji to bolesni um moze smrt jednog djecaka iskoristiti da bi dosao do svoga sebicnog cilja. Samo sam se pitao na sta je ljudsko drustvo, u globalu, spalo. Nisam ni mislio da ovo ima veze sa hrvatstvom Hrvata, nego iskljucivo sa 'Dnevnik.hr' portalom i tim... egocentricnim monstrumima iza njega.

Quote:
Kod "hrvatskih" medija u Hrvatskoj imaš obrnuti fenomen. Npr. kad neki Hrvat u nekadašnjim okupiranim područjima Hrvatske baci makar i grumen zemlje na neku kuću Srba-povratnika, razdreče se sve novine i TV i odbori za ljudska prava o tom kako "Hrvati malteretiraju jadne Srbe". A često se ne mora raditi ni o kakvoj nacionalnoj netrpeljivosti, nego možda o nekoj seoskoj svađi oko, što ja znam, međe ili tako nečega. S druge strane, prije nekoliko dana neki Srbin ubio taksista Hrvata u okolici Benkovca i nikom ništa, ne bruje mediji. Nije jasno je li se radilo o etničkoj netrpeljivosti u ovom konkretnom slučaju ili ne.
Zanimljivo, zar ne? Mrzim to. Kada se odigrala prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i BiH, bila je jedna tuča ovdje u Sa, između riječana i sarajlija. Kada za to saznadoh, znao sam sta ce mediji napisati: 'Hrvati se potukli sa Bošnjacima'! Nije niko spomenuo da je medju tim 'Bošnjacima' bilo i Hrvata iz Sarajeva, znaci ponovno cisto huliganstvo, a nacionalizam ni na vidiku (to mogu garantovati jer poznajem osobno ucesnike tuce). Takodjer niko nije spomenuo da su se 99 % ostalih navijaca iz obje drzave ponasali bratski, i druzili u jednoj ugodnoj atmosferi.

Quote:
Nema veze.
Hvala.

I mnogo hvala na opsirnom odgovoru!
Quote:
Originally Posted by Lutiferre
I don't like the idea of ever having shared ancestors with mice
Owned!

Last edited by Vincent; Saturday, February 9th, 2008 at 21:13.
Reply With Quote