Pogledajte link dole. 'Bošnjaci ubili Hrvata'
Po jeli iko na ovom zastarjelom balkanu još zdrav u svojoj glavi?
Pa kako ovoga koji sastavi cijeli tekst nije stid, nije strah Boga??? Šta ovo treba da predstavlja? Neki pokušaj manipulacije nad Hrvatskim djelom populacije, ili šta?
Najsmijesnije od svega je sto ne vidim da su igdje u tekstu iznijeli da je...
Denis Mrnjavac iz mješovitog braka. Majka mu je muslimanka, otac Hrvat. Sam otac mu je poginuo u ratu kao vojnik Armije BiH, u Sarajevu.
Danas sam baš bio na protestima, u vezi ovoga zločina. Bio je ogroman broj Sarajlija okupljen, i drago mi je bilo vidjeti, i drago mi je bilo što sam jedna među njima u tom trenutku. I mislio sam da su ljudi shvatili da ljudski život vrijedi više nego bilo kakav lažni nacionalni ponos kojim se mi svakodnevno kitimo ovdje. Mislio sam... novinar članka, kada sam stigao doma, mi je pokazao da sam naivan.
Izvanjavam se na jeziku, ali... Je..m im mater! Prvo trojici koji su počinili ovaj zločin. Onda kukavicama koji su stajali i gledali. Konacno i urednicima 'Dnevnik.hr' sto koriste ovu situaciju za svoje propagandne svrhe. Ističu da su ubice bili
Bošnjaci 
. Pa kako je to samo divno. Može mi neko od članova iz Hrvatske objasniti u čemu je poenta?
Odlično poznajem situaciju u glavnom gradu BiH, i mentalitet ljudi. Pogledas pogresnu osobu poprijeko, i odmah te napadne. Radi tih gluposti svakog mjeseca u Sarajevu bude mrtvih i povrijeđenih.
A što se tice isticanja da je stradali momak iz Katoličkog školskog centra u Sa. HA! U sam katolički školski centar ide svega oko 50 % Hrvata, ostali su vecinom Bošnjaci, i jedan dio Srba.
Ali neka su gospoda sa Dnevnik.hr iskoristili i ovu tragediju, jedan ugašeni mladi život, da promoviraju o lošim muslimanim, i jadnim Hrvatima u Sarajevu. Ma dajte molim vas. Iza ovoga nema ni trunke nacionalne mržnje, nego samo 3 mladića pod previlikim utjecajem testosteronam i jedna veoma nesposobna vlast.
U samom članku na 'Dnevnik.hr' se kaže:
"
Prema njegovim riječima trojica napadača i ubijeni učenik nikad se nisu vidjeli niti poznavali."
Pa u cemu je onda poenta isticati da su
Bošnjaci ubili
Hrvata? Odavno nisam vidio ovako nesto providno i kontradiktorno. Jedini primjeren naslov bi bio 'Tri nasilnika ubili nevinog dječaka', a ne koristiti ovu jeftinu propagandu koja smrdi do neba.
Pa neka sve ide u sto pm, ali čemu više sve ovo? U ovoj drzavi dijeca ne mogu vise sigurno da idu u skolu, a da ne strahuju za zivot (SVA DJECA), a jedino sto nekima pada na pamet je 'Bošnjaci ubili Hrvata'. Ma neka se svi gone, svi Bošnjaci, Srbi i Hrvati u cijeloj BiH, svi su izrodi i ništa više.
Šta misle hravstki članovi Stirpes-a o ovome? Cijela situacija, ne samo moja žalba protiv 'Dnevnik.hr' portala...
O ovome se radi:
Quote:
Pokopan 17-godišnji Denis Mrnjavac
Mostar/Sarajevo, 08.02.2008., 18:34 | HINA/Dnevnik.hr
U Lepenici kod Kiseljaka pokopan je 17-godišnji Denis Mrnjavac. Učenika Katoličkog školskog centra u Sarajevu prije tri dana u tramvaju su pretukla i nožem izbola trojica Bošnjaka.
|
Pokopan 17-godišnji Denis Mrnjavac - Dnevnik.hr
Gorim, vrijem, i svega mi je preko glave, zato se unaprijed izvinjavam ako sam se u postu ponavljao i cinio grub.
Hvala