Re: Ivo Goldstein o prošlogodišnjem libanonskom ratu
Ja ne vidim uopće da ovdje Goldstein grdi Izrael, ima tek neke zamjerke taktičke naravi. On se ovdje pokazuje kao cionistički ratni huškač u celofanu, što je na prvi pogled čudno kad dolazi od osobe koja je godinama žestoko grdila Hrvate zbog njihova tobožnjeg šovinizma, ratno-huškačkog mentaliteta, "antisemitizma", ugnjetavanja manjina, nedemokratičnosti, nevoljkosti da prihvate tezu o apsolutnoj pravednosti Haaškog suda itd itd.
On je uvijek tvrdio da sve zločine treba kazniti i slično, ali čini se da to načelo vrijedi samo kad su u pitanju tobožnji hrvatski "zločini" u Domovinskom ratu, a ne vrijedi za, npr., izraelske zločine u Palestini ili zločine jugoslavenskih komunista prema Hrvatima.
No ima jedan drugi moment u ovom članku koji se meni čini bitnijim od Goldsteinova stava prema Izraelu, Hezbolahu i sl., a to je njegov odnos prema Hrvatskoj i njezinu mjestu u tom svemu. On nekako misli da bi se Hrvatska trebala aktivnije uključiti u taj sukob??? Naravno, zna se na kojoj strani. Na strani njegovog bajnog Izraela, Amerike, "liberalne demokracije", NATO-a, zapada (onih istih koji su sve generale koji su sudjelovali u ratu poslali u Haag, stvarno su nam velike usluge učinili ti bajni zapadnjaci, nema što)... One koji se ne slažu s takvim njegovim mišljenjem i više bi voljeli ostati neutralni, arogantno krsti nazivima kao "tuđmanovski samodostatni izolacionisti", ne bi me začudilo da spomene i čuveni izraz anti....(znate-već-što).
Lupeta o nekakvom kalifatu od Iraka do Španjolske, čija realizacija se sprema, a dio kojeg bi trebala biti i Hrvatska, te da bismo zato trebali biti zabrinuti. Koji kalifat, gdje su mu dokazi za to, gdje su mu dokazi da je itko to uopće u stanju realizirati, sve kad bi i htio? Petparačka propagandna laprdanja.
Kao da Hrvatska nema vlastitih problema nego bi se trebala miješati u neke daleke sukobe koji je se ne tiču, i to na stranu onih agresivnih, do zuba naoružanih, kojima pomoć Hrvatske tako i tako ne treba.
|