Thread: Zapadni Balkan
View Single Post
  #2 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Saturday, September 1st, 2007
Monolith's Avatar
Monolith Monolith está online agora
Grand Member

Last Online: 35 Minutes Ago 00:02
Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.Monolith 's wisdom is sought by the gods.
Default Re: Zapadni Balkan

Quote:
Originally Posted by Plethon View Post
Zadnjih godina uočljivo je nastojanje tzv. međunarodne zajednice da s vrha forsira tzv. koncept zapadnog Balkana, to jest nekakvo prisilno zajedništvo zemalja bivše Jugoslavije, bez Slovenije, a uz nadodanu Albaniju.
Dobro poznata politika Engleske, Nizozemske, i svih onih država koje ne mogu prežaliti Jugoslaviju.
Iskreno, svaki takav nametani zemljopisni pojam, kao što je taj "Zapadni Balkan" kod mene izaziva gađenje i revolt. I to ne samo kod mene, nego i kod većine ljudi s kojima sam imao prilike razgovarati o tome. Tako da odsad, kad netko na forumu upotrijebi taj izraz, napomenut ću mu da je to "derogatory".
Primjetio sam da se taj "Zapadni Balkan" gotovo isključivo upotrebljava za Hrvatsku, a tek nekoliko puta sam vidio da se spominje u kontekstu Srbije i BiH. Hrvatska ima svoje ime, a to nije "Zapadni Balkan".

Slažem se da Hrvatska ne bi trebala sudjelovati u takvim pseudo-organizacijama i asocijacijama, ali može se primjetiti da su naši političari, nakon prvotnog odbijanja povezivanja sa tim pojmom, ipak donekle prihvatili taj omraženi "Zapadni Balkan", pa se sada taj pojam može naći u njihovom rječniku.

Nadalje, svako miješanje "Europskih sila" u Hrvatsku politiku je nedopustivo.
Onoga dana kad će Hrvatska imati jake vođe, a ne neke profitere i šminkere, toga dana Hrvatska će moći reći: "West Balkans? What mental institution have you escaped from?"

Reply With Quote