View Single Post
  #8 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Friday, April 13th, 2007
Ostrogorski Ostrogorski está offline
Senior Member

Last Online: Thursday, May 29th, 2008 13:30
Ostrogorski 's opinion is sought out by learned men.Ostrogorski 's opinion is sought out by learned men.Ostrogorski 's opinion is sought out by learned men.Ostrogorski 's opinion is sought out by learned men.
Default Re: Etnogeneza Crnogoraca?

Quote:
Originally Posted by einarguy View Post
Znam dovoljno dobro istoriju, da bih zna da su balkanom protutnjali mnogi narodi, ostavljajuci traga na nama... pitanje je samo ko smo mi u stvari, (mislim na crnogorce) Sto se tice posebnosti Crnogoraca, jesi li ikad bio u Crnu Goru? Onu pravu Crnu Goru, ne pogranicne krajeve sa srbijom tzv Sjever...
Шта хоћеш да кажеш,да је сваки индијанац,који је прошао кроз Црну Гору,наскакао на црногорке и тако остављао трага?Немој да се љутиш,али ова тврдња је сулуда и нема везе ни са историјом,а ни са мозгом!

Посебно је питање шта су то,уопште били Готи или Авари/Хуни,и како су изгледали,да ли су били компактна етничка скупина или нису,којим су језиком говорили итд.По свему судећи,нису били компактни,и били су најобичнији племенски савези народа,потпуно разнородног етничког порекла,који су се,управо зато,и брзо распали,не оставивши неког дубљег трага у историји.

Ја сам пореклом црногорац из Колашина,и мали милион пута сам био у Црној Гори,осим ако ти не сматраш црногорцима,само оне са Цетиња?

Quote:
Sektor, ne slazem se.

Hrvati, Slovenci, i Bugari defitivno nisu Srbi.
Quote:
Jezik ne cini narod. To je samo jedan od elemenata pa kad vec uvodis jedan, uvedi sve.
ништа од тога нисам рекао...прочитајте добро,пре него што дате коментар!
Reply With Quote