View Single Post
  #1 (permalink)     Quote this post in a PM
Old Thursday, April 12th, 2007
einarguy einarguy está offline
Inactive Member

Last Online: Friday, May 11th, 2007 23:52
einarguy 's reputation has not travelled afar.
Default Etnogeneza Crnogoraca?

Interesuje me kada se govori o danasnjim Crnogorcima, da li se moze utvrditi genetski nase porijeklo, od koje grupe naroda poticemo, da li smo starosjedioci na balkanu, ili smo dosli u velikim seobama Slovena na balkan, da li smo vise potomci romanizovanog stanovnistva, tracana, ilira, dacana, da li imamo imalo keltske krvi, ili pak gotske, da li smo djelimicno potomci avara, huna, i slovenskih plemena? Zasto ima toliki broj razlicitih akcenata na tako sitnoj teritoriji? Zasto na jugu crne gore ima toliko mnogo ljudi koji imaju ridju bradu, bez obzira na boju kose il ociju?

Zasto smo drugaciji od svih ostalih naroda u okruzenju? Zasto je nas mentalitet toliko specifican u odnosu na ostale jugoslovenske narode?
Zasto postoje ogromne razlike u izgledu medju Crnogorcima iz razlicitih sredina?
Kasnije zelim postovati veoma interesantne slike za rasnu klasifikaciju, slike cistih Crnogoraca (danasnjih naravno )

Pri tom zelim da naglasim da me ne interesuju komentari tipa "Crnopgorci su poseban narod" ili "Crnogorci su Srbi" to me ne zanima uopste, kao ni bilo kakva vrsta politickih komentara, svojstvenih svima balkanskim yugoslovenima...
Reply With Quote